Održan je treći u nizu međunarodni znanstveno-stručni skup u organizaciji RCK Panonika

U petak, 20.10.2023. održan je treći u nizu međunarodni znanstveno-stručni skup u organizaciji RCK Panonika pod nazivom Novije tehnologije u poljoprivrednoj proizvodnji, održivi razvoj i ekološka proizvodnja te važnost RCK za strukovno obrazovanje u poljoprivredi i prehrambenom sektoru. 

Nakon Požege i Virovitice, konferencija je ovaj put u Zagrebu, u prostoru Centra Almeria, okupila 120 sudionika, a stručnjaci iz sektora poljoprivrede i obrazovanja iznijeli su i obradili zanimljive i aktualne teme.

Tako je prof. dr. sc. Luca Camanzi, sa Sveučilišta u Bologni predstavio nove tehnologije u poljoprivredi, a dr. sc. Marko Panić, sa Sveučilišta u Novom Sadu, institut BioSens, govorio o mogućnostima i ograničenjima primjene dronova u poljoprivredi. O glavnim trendovima u proizvodnji i tržištu ekološke poljoprivrede u EU govorila je prof. dr. sc. Marija Cerjak s Agronomskom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Konferencija se dotakla i poticajnih mjera za održivu poljoprivredu i ekološku proizvodnju, a gdin. Josip Ivoš, mag.philol.germ. et mag.hist., iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih podijelio je iskustva u projektiranju i organizaciji regionalnih centara kompetentnosti u Hrvatskoj.

Nakon zanimljivog panela ova uspješna konferencija koja je zaokružila sve teme bitne za rad RCK Panonika zatvorena je raspravom i  zaključcima te opuštenim druženjem sudionika. 


Fotogaleriju s konferencije, kao i video snimke, možete pogledati na sljedećoj poveznici.